You are currently viewing Как да създадем стойностен продуктов текст за социалните мрежи?

Как да създадем стойностен продуктов текст за социалните мрежи?

Често се сблъскваме със ситуацията, в която се чудим какво да напишем към публикацията си за Facebook или Instagram, нали? А ако никога не ви се е случвало…лъжете, ха-ха.

Ако ситуацията е такава и става въпрос за личния ни профил, 1-2 емотиконки или просто хаштаг с настроението ни в повечето случаи върши работа. Приятелите ще ни простят, че всъщност искаме да лайкнат снимката, а не че искаме да им кажем нещо.

Съвсем друго е, обаче, когато става дума за бизнес страницата и профила, където представяме професионално себе си, продуктите или услугите, които предлагаме. Там ако нямаме послание, облечено с думи, ще бъде много трудно да убедим хората, че си струва да си купят нещо от нас.

Ето няколко стъпки, с които можете да си помогнете следващия път, когато пишете текст за продуктовата си публикация:

1. Помислете за своята таргет аудитория.
Кои са хората, на които говорите, кои са тези, които се нуждаят от вашия продукт/услуга и биха купили от вас? Какво биха искали те да чуят от бранд като вашия? Кое послание ще ги накара да ви запомнят и да се върнат при вас отново?
Да, станаха много въпроси, но когато сами си отговорите на тях, ще имате представа за това кой е вашият идеален клиент.

2. Представете продукта/услугата си като средство, чрез което хората могат да разрешат свой проблем.
Не им казвайте просто: „Купи си от мен, защото моето е най-готино“, накарайте ги те да го почувстват като най-готиното. Разкажете им какви са ползите от това, което предлагате, каква добавена стойност ще получат, какво ще преживеят и как ще се чувстват. Помогнете им с думи да преживеят продукта/услугата, но също така им дайте причина да изберат точно вас.

3. След като знаете по какъв начин ще позиционирате своя подукт/услуга, следва да решите какъв ще бъде текстът като стил – забавен или обучителен.
Ако изберете първия вид, трябва да поставите продукта си в забавен контекст и да предадете тази емоция на читателите. Ако пък изберете втория вариант, трябва да им дадете полезно съдържание. Да споделите с тях нещо, което може би не знаят за качествата на вашия продукт/услуга и което ще ги накара да почувстват, че са научили нещо ново, т.е. обогатили са се.

4. И накрая – преди да публикувате поста си, върнете се отново на стъпка 1.
Ако вие сте на мястото на своите последователи, ще се радвате ли да прочетете собственото си съдържание и какво ще ви донесе то?

Ще се радвам да ми пишете какви са вашите трикове за писане на продуктови постове. А ако срещате затруднения в това да представите своя бизнес пред аудиторията си или имате въпроси, свържете се с мен директно оттук.