You are currently viewing Трендовете в графичния дизайн за 2021 г.

Трендовете в графичния дизайн за 2021 г.

Проследяването на тенденции, на това какво е моредно в момента и какво развитие се очаква в бъдеще е полезен навик, който е добре да развиете ако имате собствен бизнес или ако работите в сферата на маркетинга и социалните мрежи. В тази статия ще поговорим за трендовете в графичния дизайн през 2021 г., а информацията ще ви е полезна дори, ако не се занимавате професионално с графичен дизайн. Важно е да имате поглед върху това кое е на мода в момента, за да имате ясна и актуална представа за визията на собствения си бранд или за тази на бизнеса, за който работите.

Ето и кои са четирите ключови неща, които да имате предвид, когато проектирате своите рекламни материали, сайт, постове за социалните мрежи, опаковки за продукти и всичко останало.

  1. Пастелни цветовеТрендовете в графичния дизайн за 2021 г.; тенденции; тенденции в графичния дизайн

Те се характеризират с по-ниска сатурация, изглеждат по-меки и нежни. Тяхната приглушеност ги кара да изглеждат по-натурални и по-близки до цветовете, които наблюдаваме в природата. Това, което трябва да се има предвид е, че пастелните тонове не са задължително светли. Дори напротив – тъмните приглушени цветове изглеждат много красиво и носят по-дълбока атмосфера.

Брандовете, които избират пастелните цветове за основни в своята палитра, могат да са сигурни, че чрез визията си ще изразяват сигурност, спокойствие и хармония.

 

  1. Графично представяне на данниТрендовете в графичния дизайн за 2021 г.; тенденции; тенденции в графичния дизайн

Графиките под формата на колони, пайове и т.н. са неизменна част от корпоративните презентации, защото именно това са най-подходящите начини за представянето на цифрите и анализите. Но както самата презентация, така и графиките в нея могат да имат красив и модерен дизайн. Специално при изобразяването на данни е много подходящо да се използват големи цифри и ясни графики с няколко цветни елемента, така че основната инфомация да бъде ясна за разбиране и възприемане само с един поглед.

 

  1. Геометрични фигуриТрендовете в графичния дизайн за 2021 г.; тенденции; тенденции в графичния дизайн

Те могат да се използват по най-различни начини – като форма, в която са изрязани снимките в един колаж; като допълнителни цветни елементи, които да внесат разнообразие в дизайна или като отличителни знаци във визиите на вашия бранд. При всички случаи геометричните фигури внасят усещането за подреденост и консистентност. Освен това са чудесни за комбинация с предишните два тренда – пастелни цветове и графики.

 

  1. Векторни илюстрации и иконкиТрендовете в графичния дизайн за 2021 г.; тенденции; тенденции в графичния дизайн

Този похват за визуализация стана все по-разпространен както за печатни рекламни материали, така и за онлайн присъствие в социалните мрежи и в уеб сайта. Цветните илюстрации внасят много живот и правят цялата визуална комуникация по-лесна и непосредствена. А пък използването на иконки позволява изобразяването на цели думи и словосъчетания, на които искате вашите потребители да обърнат внимание.

И четирите тенденции перфектно могат да се използват заедно, защото са взаимно допълващи се. А ако вече нямате търпение да ги интегрирате в материалите за вашия бизнес, ние от Digital Creative Mix с радост ще ви дадем идеи и ще ги реализираме. Запитване можете да изпратите на office@digitalcreativemix.com