You are currently viewing Как да създадем естетически красив профил в Instagram?

Как да създадем естетически красив профил в Instagram?

Ако се питате как да създадете естетически красив нюзфийд в Инстаграм профила ви, тази статия е за вас. В нея ще откриете няколко полезни техники, чрез които да разберете кои са ключовите елементи, за да изглежда профилът ви професионален, естетически красив и да предизвиква интерес.

В днешно време акаунтите в Instagram често съчетават в себе си лично представяне, портфолио и представяне на услугите, събрани в едно. А когато някой попадне във вашия профил е въпрос на няколко секунди дали ще натисне бутона Follow, или ще се върне назад. Ключът в това решение е именно начинът, по който профилът ви изглежда. Без значене дали поддържате такъв за бизнеса си или за себе си, подредбата и визията на нюзфийда са изключително важни за успеха ви.

Искате ли да научите как да направите трайно впечатление и да развиете профила си? Ето четири стъпки, с които трябва да започнете:

 

  1. Създайте и изградете своя бранд
  2. Изберете темата, която ще следвате в Instagram
  3. Придържайте се към определения стил чрез визията на публикациите, сторитата, иконките за хайлайт и разбира се профилната снимка.
  4. Планирайте публикациите си

 

Стъпка №1: Създайте и изградете своя бранд

Идентичността на вашата марка се основава на името, логото, цветовете и шрифтовете, които сте избрали. Те са основата, върху която ще надграждате. За да постигнете разпознаваемост у аудиторията и синхрон между публикациите ви, е необходимо дизайнът на всяка визия да отговаря на вече избраните цветове и шрифтове на бранда.

Темите, които ще изберете за публикациите си и тонът, с който ще говорите на аудиторята си също са от ключово значение за постигането на успех. Запитайте се:

Как бихте описали марката си с едно изречение?

Каква е вашата цел?

Коя е вашата целева аудитория?

Защо потребителите на Instagram трябва да ви следват?

След като си отговорите на тези въпроси, вие сте на път да комуникирате по-добре своя бранд в Instagram.

Стъпка 2: Изберете подходяща тема на визиите в Instagram

След като имате изграден бранд и сте наясно с неговата визуална идентичност, е време да помислите как тя ще се впише в дизайна на публикациите ви. Обърнете внимание на цялостното усещане, което искате да носи профилът ви, когато даден потребител попадне на него. Какво ще вижда там – визии, изградени от цветове, текстури, шарки, шрифтове или комбинация от всички тях? За да има разнообразие в съдържанието ви е добре да включите няколко различни елемента, които да се редуват периодично във фийда ви. Важното е те да са в синхрон с цветовете и шрифтовете на бранда ви.

Би било полезно да си направите т.нар. mood board с идеи, визии и подредби, които ви харесат. От тях ще почерпите идеи и за аранжирането на вашия профил.

 

Стъпка #3: Поддържайте естетиката на профила си във всяка част от него: профилна снимка, иконки за highlights, сторита

От вашата профилна снимка до вашите акценти в Stories, красотата и подредеността на вашия Instagram зависи от множество компоненти.

Ето няколко съвета, които да последвате

#1: Профилната снимка също трябва да отговаря на бранд идентичността и темата на профила.

Ако изграждате Instagram  профил за себе си и личното си позициониране, тогава е логично да поставите за профилна своя снимка, в която лицето ви се вижда добре и качеството на изображението е високо. Ако обаче ще поддържате профил на бизнес или корпорация, тогава е логично да поставите като профилна снимка логото на компанията.

#2: Не пренебрегвайте Story Highlights

Те са едно от първите неща, които посетителите на профила ви ще видят. Затова е добре да бъдат ясно и точно дефинирани като отделни рубрики, а всяка рубрика да има своето име и корица. Корицата на хайлайтите отново трябва да бъде в цветовете и стилистиката на бранда ви

#3: Естетиката трябва да присъства и в Stories

Тъй като историите изчезват след 24 часа, тяхната визия често се пренебрегва. И личности, и брандове си позволяват да качват истории с ниско качество на изображенията и без визуален синхрон помежду си, просто за да качат нещо. Но в социалните мрежи отдавна важи правилото на качество вместо количество. Затова е препоръчително историите, които качвате да бъдат съобразени с цялостната бранд иденточност. Използвайте едни и същи шрифтове и се придържайте към вече избраната цветова палитра. Добрата визия и консистенстност между сторитата ви също ще работят в посока на утвърждаване и разпознаваемост на марката ви.

Стъпка #4: Планирайте напред!

Предварителното планиране на публикациите е важно не само за да сте наясно кога какво да публикувате, но и за да изградите предварително визиите и тяхната последователна подредба във фийда, така че да изглеждат красиво.

 

Вече знаете кои са основните правила за изграждането на естетически красив профил в Инстаграм, сега е ваш ред да ги приложите. А ако имате нужда от консултация или помощ, не се колебайте да пишете на office@digitalcreativemix.com