You are currently viewing Всичко, което трябва да знаете за генерираното от AI съдържание

Всичко, което трябва да знаете за генерираното от AI съдържание

Какво представлява генерираното от изкуствен интелект съдържание? В тази статия ще откриете отговорите. През последните няколко месеца различни софтуери и мобилни приложения за създаване на текстове и визии чрез AI станаха изключително популярни. А лесната им употреба и задоволителните резултати от работата им предизвикаха множество въпроси.

Някои приветстват тези инструменти с отворени обятия, докато други се съмняват дали те няма да заменят работата им.

Е, всички професионални създатели на съдържание можем да си отдъхнем – Chat GPT и подобните на него няма да ни изместят, но със сигурност ще променят начина на работа. Разбира се, ще има хора и бизнеси, които ще преценят, че генерираното на готово съдържание им е достатъчно като качество и уникалност, за да го използват и по този начин да спестят от разходите си. Но истината е, че софтуерите с изкуствен интелект не са развити до степен, в което да дават изцяло нови креативни решения. Те работят с вече позната информация, която съществува в онлайн пространството и я синтезират, предлагайки я като краен продукт. Това означава, че резултатът, който бихте имали като генериране на текст за блог статия или пост в социалните мрежи няма да бъде уникален и специално създаден за вашия бранд, а ще е резултат от вече съществуваща по темата информация.

 

Какво е AI Content Creation (създаване на съдържание чрез изкуствен интелект)?

Накратко, създаването на AI съдържание означава използване на инструменти, задвижвани от изкуствен интелект за генериране на съдържание.

AI чатботове като ChatGPT използват базиран на езика модел. Това означава, че чатботът реагира на въведения от вас текст и ключови думи, след което генерира резултати въз основа на данните, които софтуерът е намерил онлайн. С ChatGPT можете да генерирате и съберете информация за всичко – от блог статии и текстове за социални мрежи до рецепти.

Налице е и нарастване на AI приложенията, които създават картини, филтри, инструменти за редактиране на снимки и т.н.

И все пак не можем да скрием ползата, която подобни инструменти имат дори и за самите създатели на съдържание, които се притесняват дали чатботовете с изкуствен интелект няма да изземат работата им. Но вместо това би било много по-полезно да помислим за начините, чрез които да се възползваме от тези инструменти. Те могат да са чудесен събеседник за брейнсторминг, например! Вижте какви идеи ще ви генерира AI и ги надградете, като добавите повече лично отношение.